BROSCHYRER

Hygienisk pump för en positiv hälsotrend

T425 installerad hos natumin pharma
Bild från testfasen. Nu är pumpen monterad på en sockel.

För Natumin Pharma AB i Habo är det viktigt med en hygienisk och smidig process då de tillverkar och legopackar kosttillskott, medicintekniska, dermatologiska och kosmetiska produkter där målet är att bidra till en positiv hälsotrend. Tidigare har det pumpats hud- och hårvårdsprodukter men nu var det dags för seg tandkräm. Hur skulle en pump hantera det?

Natumin Pharma kom först i kontakt med Tapflo 2017 när de behövde en pump för att pumpa krämer. Jan Fredriksson arbetar som tekniker och önskade en pump som var smidig att använda, enkel att plocka isär, underhålla och diska samt att den skulle klara höga hygienkrav.

- Vi är väldigt nöjda med våra befintliga membranpumpar så vi hoppades även kunna pumpa tandkrämen med en liknande pump, berättar Jan.

En membranpump kan hantera de flesta vätskor men hur skulle det fungera med en viskös tandkräm som ska pumpas till en fyllningsmaskin? Vår ansvariga säljare Fredrik Hellgren var hoppfull och ringde vårt team vid Tapflo Solutions™:

- Mina kollegor började räkna på det direkt och kom snabbt fram till att om vi kunde trycksätta tanken med tandkräm för att få en liten push in i inloppet så skulle det inte vara några problem att pumpa tandkrämen vidare. Så vi beslutade oss för att prova.

För att nå upp till den önskade kapacitet skickades en T425 STS – hygienisk membranpump med en maxkapacitet på 570 l/min – till Natumin Pharma för att driftsättas och testköras. Tanken med tandkräm trycksattes och efter att nu använt sig av denna lösning under ett par månader så har resultatet varit över förväntan.

- Fredrik och Tapflo var mycket engagerade och tillmötesgående och föreslog att vi kunde få prova med en större pump. Det hjälpte till att gardera oss och det hela visade sig fungera utmärkt, så nu sitter den i produktionen och fyller tandkräm, avslutar Jan.

I produktionen hos Natumin Pharma finns idag flera membranpumpar från Tapflo som framgångsrikt pumpar hud- och hårvårdsprodukter och nu även tandkräm från blandare till buffertkärl och från buffertkärl till fyllningsmaskiner.

Är du i behov av en liknande hygienisk lösning? Kontakta oss på info@tapflo.se eller 0303-140 50

 

 

Relaterat material

Produktsida:

Hygieniska tryckluftsdrivna membranpumpar

 Broschyr:

Tryckluftsdrivna membranpumpar

 


Nästa kundcase

case vardet av snabba leveranser

Värdet av snabba leveranser!

Våra snabba leveranstider hjälpte denna förbränningsanläggning att säkra sin process.

Läs mer