Kryddhuset i Ljung är ett expansivt företag inom livsmedelsbranschen.
Förutom kryddor, oljor, och olika smaksättare till matälskare, så började Kryddhuset att testa att tillreda olika barbecuesåser för grillsäsongens alla tillfällen i sitt labbkök. Detta föll väl ut och produktionen började i mindre skala, men då med manuell tillverkning i storköksmiljö.
Efterfrågan ökade berättar Paolo Labardi hos Kryddhuset och efter några försök med att effektivisera märkte vi snart att produktionen måste effektiviseras i mer ändamålsenliga lokaler. Vi tog kontakt med Tapflo för att höra om de hade tid och möjlighet att hjälpa oss att effektivisera produktionslinan.
”Efter några inledande möten hade Tapflo fått fram en bra grundidé anpassad efter våra önskemål med allt från teknik, genomförande, leveranstid och pris. Projektet tog fart på allvar och resan mot att utforma en ny produktionslinje från bulkad råvara till beredning och slutligen paketering gick med totalentreprenad över på Tapflo”, fortsätter Paolo.
Patrik Johansson på Tapflo som var projektledare för installationen berättar att caset växte under förstudien. Från början gällde det några pumpar för hanteringen av råvaror och så står vi nu här med en semi-automatiserad produktionslinje anpassad för helt andra volymer. Det bästa av allt är att arbetsergonomin har blivit mycket bättre! Nu kan produktion snabbt, enkelt och hållbart ställa om recepten samtidigt som de hinner många fler kok per dag, detta är toppen för såväl personal som produktion, avslutar Paolo.
Projektet innefattade bland annat dessa lösningar från Tapflo:
Kontakta Patrik Johansson, ansvarig för projektet hos Tapflo
Telefon: 0733-30 82 02
E-Post: patrik.johansson@tapflo.com
Relaterat material |
Produktsida: |
Broschyr:
|
Tapflo har levererat magnetdrivna centrifugalpumpar till Perstorp för att cirkulera hetvatten.