BROSCHYRER

Tryckluftsdriven membranpump – perfekt för förpackningsindustrin

Tryckluftsdriven membranpump i aluminium:

Den kompakta och enkla designen som består av ett minimalt antal delar är kännetecknade för denna pumpserie. Vi använder cirka 70 % färre delar än vad våra konkurrenter använder för att bygga pumpar av liknande storlek. Få delar ger inte bara enkelt underhåll, det är även snällt mot plånboken. Tryckluftsdriven membranpump används ofta inom:

  • Massa- och pappersindustri: lim, natriumsilikat, färgämnen, titanoxid provtagning med mera
  • Färgindustri: vatten- och lösningsmedelsbaserade färger, bläck, lack, lim, lösningsmedel med mera
  • Keramisk industri: slipmedel, glasyr, vatten, emaljer och lera
  • Kemi: syror, alkalier, alkohol, lösningsmedel, latex och emulsioner

tryckluftsdriven membranpump applikation

Slitstarka membran

Våra membran är av en kompositkonstruktion som har överlägsen slitstyrka för kontinuerlig tung drift, med en helt slät yta på den vätskeberörda sidan. Detta resulterar i en läckagefri och lättrengörlig design. Vi erbjuder membran flera i olika material, som EPDM, NBR, FKM, PTFE, PTFE TFM™ 1705b, för hantering av en mängd vätskor. Membranen kan uppnå över 80 000 000 pumpcykler.

tryckluftsdriven membranpump applikation

PTFE-membran:

PTFE- eller PTFE TFM™ 1705b-filmen på membranet bildar en sluten yta till vätskan. Den integrerade stödjande kärnan av lättmetall och tygförstärkningen uppfyller höga hållfasthetskrav. Båda materialen har en slät yta vilket resulterar i utmärkt klibbfri yta, perfekt för färger, bläck, pigment och lim.

PTFE TFM™ 1705b-membran har överlägsen mekanisk slitstyrka på grund av minskad deformation under belastning och bra flexibilitet. Låg porositet och permeabilitet gör materialet till det perfekta valet för penetrerande vätskor som exempelvis lösningsmedel.

tryckluftsdriven membranpump applikation

Membranpump med PTFE-beläggning:

Vi kan även leverera tryckluftsdriven membranpump i aluminium som har beläggning i PTFE, som fungerar som en effektiv non-stick-yta. Detta är perfekt för lim och bindemedel som har kraftig vidhäftning. Ytskiktet ger också bra rengöringsförmåga, vilket är önskvärt när du pumpar färg, bläck och pigment.

tryckluftsdriven membranpump applikation

Filterpressapplikation

Tryckluftsdriven membranpump för filterpressapplikationer är en kompakt enhet som kan monteras direkt på filterpressen. Designen och funktionaliteten gör det möjligt att pressa direkt, upp till 16 bar. Enheten levereras med husförstärkning, en extern tryckförstärkare (booster), som till och med kan fördubbla inloppstrycket samt en högtrycksventil.

tryckluftsdriven membranpump filterpress applikation

 

 

Relaterat material

Produktsida:

Membranpump i aluminium

Membranpump med beläggning i PTFE

 Broschyr:

Tapflo membranpumpar

 


Nästa kundcase

case forbattrad etanolproduktion

Förbättrad produktion av etanol

UTMANING: Förbättra produktionen i tuffa förhållanden där utrustning är placerad i ATEX-zon
LÖSNING: Installation av tryckluftsdrivna membranpumpar

Läs mer