BROSCHYRER

Värdet av snabba leveranser!

Insallerad membranpump som agerar backup

 

Pumpar är ofta kritiska för driften hos våra kunder, så också hos denna kund som driver en förbränningsanläggning på den svenska västkusten. Hit kommer hushållsavfall som omvandlas till fjärrvärme och el. Vid ett driftstopp skulle många människor påverkas antigen av utebliven värme eller strömavbrott. Därför finner kunden en trygghet i att Tapflo kan leverera snabbt och alltid har reservdelar på lager.

Idag arbetar två vertikala centrifugalpumpar från en annan leverantör med att cirkulera HCL-vatten dygnet runt, en process som är avgörande för driften. Den ena centrifugalpumpen fungerar som backup vid stopp på första pumpen. Nyligen uppstod ett haveri och backup-pumpen sattes i drift. Reservdelar beställdes från leverantörer som meddelade att delarna kommer att levereras om 16 veckor. Helt plötsligt var driften hotad, för stannar även den andra pumpen och den också behöver reservdelar, står hela anläggningen still.

Detta scenario målades upp för vår tidigare kollega Fredrik Tholén och i samråd med kunden bestämdes det att sätta in en tryckluftsdriven membranpump från Tapflo i ett tredje led. Två veckor senare var pumpen och tillhörande pulsationsdämpare installerad. Skulle mot förmodan de två första pumparna gå sönder samtidigt så är processen säkrad. Våra standardpumpar och reservdelar finns på hyllan i vårt lager i Kungälv och kan levereras direkt om det skulle uppstå något problem med anläggningens nya pump.

 

Relaterat material

Produktsida:

Membranpumpar i plast

Pulsationsdämpare

 Broschyr:

Tryckluftsdrivna membranpumpar

Pulsationsdämpare

 


Nästa kundcase

TE-pump

Tapflo TE - bästa alternativet för denna kund

Detta projekt genomfördes när vi var i full färd att lansera Tapflo TE elektriska membranpumpar och nu hade vi hittat ett perfekt jobb för den pumpen.

Läs mer