BROSCHYRER

Blanda bättre, producera smartare: omrörare för industriella processer

Upptäck omröraren, även kallad agitator eller mixer, som med sin praktiska konstruktion bidrar till en jämn och homogen blandning av vätskor. Lär dig mer om hur omrörare kan hjälpa dig att uppnå smidiga flöden och bidra till hög produktkvalitet.

Den flexibla omröraren rör om ordentligt när det behövs. Den är inte nödvändig i alla industriella applikationer, men för dig som efterfrågar en jämn och enhetlig sammansättning av vätskor är omröraren ett perfekt verktyg.

Applikationerna och omrörare

Omrörare återfinns i många industriella applikationer. Dessutom används de inom en bred mängd industrier, som exempelvis kemisk industri, livsmedelsindustri, kosmetikaindustri, pappersindustri och färg- och lackindustri.

Omrörarens huvuduppgift är att blanda en eller flera vätskor. Några vanligt förekommande användningsområden är blandning av:

 • Ingredienser för livsmedelsproduktion
 • Medicinska ämnen
 • Kemikalier
 • Hudkrämer
 • Färg

Listan kan göras lång över de många tillämpningsmöjligheter omröraren utgör. Olika typer av omrörare används för att möta specifika krav och behov inom varje industri.

Varför använda en omrörare?

Det finns flera anledningar till att en omrörare kommer till nytta inom vissa applikationer, med målet att uppnå en jämn blandning av vätskor. Här är fem av dem:

 1. Skapar jämn temperaturfördelning. Hjälper till att jämna ut temperaturen i en vätska, som kan vara viktigt för vissa processer och material.

 2. Förhindrar skiktbildning och klumpar. Förhindrar att material separerar och bildar sikt eller klumpar.

 3. Blandning av svårlösliga ämnen. Inom kemisk industri och farmaceutisk produktion kan omrörare användas för att blanda ämnen som är svårlösliga i varandra, vilket gör det möjligt att skapa homogena produkter.

 4. Optimerade arbetsflöden. Underlättar blandningsprocessen, vilket bidrar till snabbare produktion och effektivare arbetsflöden.

 5. Förbättrad produktkvalitet. Bidrar till en mer enhetlig sammansättning av material, som leder till bättre produktkvalitet.

Fördelarna med Tapflos omrörare

Tapflos omrörare möjliggör enkel och tillförlitlig industriell omrörning av diverse produkter som ofta levereras i IBC-tank, fat eller andra typer av kärl. De har många användbara egenskaper och utmärker sig genom:

 • Slitstark design
 • Integrerad säkerhetsbrytare
 • En kostnadseffektiv lösning användbar med IBC, fat och kärl
 • Flexibel konfiguration
 • El- eller tryckluftsdriven motor
 • Kompatibilitet för ATEX-zon

Har du frågor eller funderingar kring vilken omrörare som passar till din produktion, eller är du nyfiken på andra flödeslösningar? Kontakta oss för råd!

 

Relaterat material

Produktsida:

Omrörare till IBC
Omrörare till fat
Omnrörare tank och kärl
Pneumixer
Doseringstank

 
 


Läs vidare

5 smarta tillbehör för membranpumpar

Läs om tillbehör som effektiviserar pumpning med membranpumpar. 

Läs mer