BROSCHYRER

5 saker att tänka på när du väljer pump

Kanske har din befintliga pump nått slutet av sin livstid. Kanske växer din produktion, eller så har du äntligen bestämt dig för att effektivisera flödet. Oavsett vilken anledning du har kommer du, som arbetar inom branschen, att stå inför valet att skaffa en pump när tiden är inne.

De flesta som köper en pump har gemensamma mål: effektivitet och kvalitet. Spara på resurser, spara pengar, minska slitage, undvika onödiga driftstopp och vara energieffektiv. I slutändan är det viktigt att den pumpande produkten uppnår högsta kvalitet.

Det här ska du ta tänka på

 1. Applikation och miljö
  Det är möjligt att du har flera applikationer i din produktion, och det är viktigt att varje applikation betraktas som unik. Applikationerna kan involvera vätskor med varierande viskositet, kräva strikta hygienstandarder eller vara placerad i en ATEX-zon.

 2. Typ av pump 
  Det finns olika typer av pumpar som kan klara av vätskan du arbetar med, som exempelvis en centrifugalpump eller membranpump. Förstå fördelarna och begränsningarna hos varje pumptyp och välj den som passar bäst för ditt användningsområde.
  .
 3. Material och kompatibilitet
  Kontrollera vilka material pumpen är gjord av. Materialet behöver vara kompatibelt med den vätska du ska pumpa. Att inte välja lämpligt material kan orsaka kemiska reaktioner, som kan ge skador på pumpen eller skada vätskan.

 4. Kapacitet och energibehov
  Ta reda på vilken kapacitet och tryck du behöver i din applikation. För att pumpen ska kunna leverera vätska med hög kvalitet ska den inte överbelastas eller överdimensioneras. En väldimensionerad pump är energieffektiv och sparar både i underhåll och energikostnader.

 5. Krav och säkerhet
  Säkerställ att pumpen uppfyller de säkerhetsstandarder och regler som krävs för din applikation. Några vanliga krav är ATEX-direktiv 94/9/EC, CE-märkning och material enligt FDA §21 CFR 177.

Du hittar ett brett utbud av pumpar på vår hemsida.

Tillbehören som kan underlätta

När du väljer pump kan extrautrustning underlätta på många sätt. Fler användningsområden, ökad effektivitet och smidighet är några av många fördelar. Här är några exempel:

 • Pulsationsdämpare

 • Vagn

 • Bärhandtag

 • Värmemantel

 • Pumpstativ

 • Pneumatiska kontrollsystem

Fler tillbehör och andra flödeslösningar hittar du här.

Behöver du rådgivning eller vill veta mer? Då är du varmt välkommen att kontakta oss.

 

Relaterat material

Produktsida:

Pulsationsdämpare
Vagn
Bärhandtag
Isolerande skydd & huvor

 
 


Läs vidare

Vad är kavitation?

Vad är kavitation och hur kan du motverka det? Lär dig mer om kavitation. 

Läs mer