BROSCHYRER

Pulsationsfri membranpump till Chalmers

Tapflo har levererat en pulsationsfri membranpump till avdelningen för Energiteknik på Chalmers Tekniska högskola
Pumpen, som har modellbeteckningen BPL, levererar ett konstant flöde utan pulsationer, vilket dessutom kan styras linjärt med hjälp av en frekvensstyrning.

Pulsationsfri Membranpump Tapflo

– Just dessa egenskaper var ett krav i det här fallet, berättar Rustan Hvitt, forskningsingenjör på avdelningen för Energiteknik vid Institutionen för Energi & Miljö. Pumpen används för att mata fram Aluminiumsulfatlösning till en dysa där vi vill ha en så bred och konstant spridning som möjligt.

Chalmers logoForskning kring energiomvandling och energisystemteknik
Chalmers Energiteknik avdelning bedriver, i ett flertal egna anläggningar, utveckling och forskning kring energiomvandling och energisystemteknik. Aktuella projekt och aktiviteter täcker ett brett område och behandlar frågor relaterade till energiomvandling och hur dess miljöpåverkan kan begränsas.

Pump med pulsationsfri gång och hög precision
– Den här pumpen är perfekt för den här typen av installationer, berättar Patrik Johansson, ansvarig säljare hos Tapflo. Med sin pulsationsfria gång och höga precision, passar den perfekt inom forskningstillämningar av den här typen.

Den aktuella BPL modellen ingår i en serie av membranpumpar av s.k. Smoothflow typ, där man på ett enkelt med genialiskt sätt löst problemet med pulsationer.

Lösningen är en unik kamstyrning som ger ett perfekt och mätbart flöde utan krångel med pulsationsdämpare och annan dyr kringutrustning.

 

Relaterat material

Produktsida:
produkter/doserpumpar/bpl-doserpump

Broschyr:
BPL-Pulsationsfri_membranpump.pdf

 

 


Nästa kundcase

Lobrotorpump för frityrolja

Tapflo har levererat två lobrotorpumpar till Santa Maria i Göteborg för att distribuera frityrolja i deras produktion.

Läs mer