BROSCHYRER

Kundcase & Pumpinsikter

När du köper en pump vill du förmodligen att den ska hålla länge. Den ska också spara på kostnader samt vara driftsäker och effektiv så du får tid att göra annat. För att upprätthålla pumpens kvalitet och livslängd behöver den vårdas på rätt sätt.

Du bör ta hänsyn till vissa faktorer för att förhindra onödigt slitage på din pump. Läs vidare när vi berättar hur!

 1. Kompatibilitet
  För att maximera pumpens livslängd behöver du säkerställa kompabilitet mellan pumpen, vätskan den hanterar och miljön omkring. Rätt material och konstruktion för pumpen i förhållande till vätskan minimerar slitage. I det långa loppet bidrar det inte bara till längre livslängd, det sparar även tid och resurser, för du behöver inte stoppa produktionen för underhåll.

 2. Manualen är din bästa vän
  Manualen är din guide till optimal prestanda och underhåll. Här hittar du bland annat viktig information om korrekt installation, underhåll och säkerhet. Läs manualen noggrant för att undvika vanliga misstag.

 3. Följ rekommendationer om underhåll
  Beroende på vilken pump du använder behöver den hälsokontroller regelbundet eller mer sällan. Manualen ger dig riktlinjer för när och hur du bör utföra underhållsåtgärder för att säkerställa långvarig prestanda. Dessutom förhindras onödigt slitage och du förebygger potentiella problem.

 4. Tillbehör som hjälper dig (optimala för Tapflos membranpumpar)
  Förutom att öka livslängden på pumpdelar kommer filterregulatorn alltid köra pumpen med rätt luftkvalitet och ge optimalt tryck och hastighet för att spara energi. Pulsationsdämparen är en enkel åtgärd som minskar tryckfallet vid smala ledningar, ökar kapaciteten och skyddar pump och ledningar. Isolerande skydd och huvor dämpar ljudet från pumpen samtidigt som pumpen skyddas från stänk och annat från omgivningen som kan påverka driften. Att använda vagnar och bärhandtag är ett praktiskt sätt att spara på din egen energi och förbättra pumpens effektivitet. Det innebär att du slipper tunga lyft och kan använda pumpen på ett effektivare sätt.

 5. Är du osäker på något, kontakta oss!
  Om du står inför en svårighet och känner dig osäker är det klokt att fråga innan du tar ett beslut. Vi finns här för att svara på dina frågor och hjälpa dig med dina utmaningar!

 

 

Relaterat material

Produktsida:

Membranpump
Vagn
Övriga tillbehör

 
 


Läs vidare

När olyckan är framme - pump för nödsituationer

Läs om kund som behövde pump för nödsituationer. 

Läs mer